Atlas Su Arıtma Cihazı , İtalya menşeili ve NSF Onaylı bir üründür.
NSF onayını buraya tıklayarak NSF’in kendi sitesinden inceleyebilirsiniz. NSF Onayı veya NSF’in ne olduğunu bilmiyorsanız, NSF Nedir? başlıklı blog yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
Atlas Su Filtresi, daire girişi su arıtma cihazı filtresidir.
Daire girişine bağlanan bu filtre tam anlamıyla içme suyu üretemez, sadece dairenizdeki tüm musluklardan ve hatlardan kireçsiz su akmasına yarar. Kanserojen madde arıtımı yapmamaktadır. Siz de musluğunuzdan içme suyu almak istiyorsanız su arıtma cihazı kategorimizi inceleyebilirsiniz.
Atlas Daire Girişi Arıtma Cihazı, dediğimiz şey aslında Atlas Housing’lere verilen genel addır. Housing dedigimiz şey ise filtrelerin içinde barındığı kaplara verilen addır.
Daire girişine bağlanan bu filtreler, su yumuşatma cihazı görevi görmektedir.
Atlas filtre daire girişine bağlandığı için evin tüm musluklarından kireçsiz su akar.
Evinde kireçsiz su kullanmak isteyen müşterilerimiz için Atlas Filtre Housing’inin içine Silifoz filtre yerleştirilir. Silifoz filtrenin ne olduğunu bilmiyorsanız Silifoz Nedir? yazımızı okuyabilirsiniz.
Silifoz filtre zamanla eriyen bir yapıya sahip olup yenilenmesi gerekmektedir, yenilenme süresi suyun kullanımına göre değişir.
Silifoz filtre haricinde atlas filtre housingler’de sediment filtre de kullanılabilmektedir. Sediment filtre, sudaki tüm kaba partikülleri tutar ve suyu silifoza iletir, böylece silifoz filtrenin ömrünü de bir hayli uzatmış olur.
Silifoz filtre’nin dozajının ayarlanması daire girişi su arıtma cihazları ‘nda çok önemlidir. Dozajı iyi ayarlanmadığı takdirde Silifoz Filtre sağlığa zararlı hale gelebilmektedir.
Bunun haricinde Atlas Su Filtresi, üçlü olarakta kullanılabilmektedir. Üçlü kombinasyon’da ise tercih etmeniz gereken filtreler şu şekilde olmalıdır:
Sediment Filtre: Suyun kaba partiküllerini alır.
GAC Karbon Filtre: Granül Aktif Karbon madeninden yapılan bu filtre genelde sağlık sektöründe, mide zehirlenmelerinde, midenin yıkanması için kullanılmaktadır. Granül Aktif Karbon Filtre, suyun rengini ve kokusunu düzenlemeye yarayan filtredir.
Silifoz veya Reçine Filtre: Silifoz Filtre, kimyasal yapıda olan kristallerden oluşur. Bu kristaller sudaki kireci içinde tutarak erime eğilimine sahiptir, reçine filtre’de aynı şekilde sudaki kireci tutmakla görevlidir.